F&B manager

Nu söker vi en Food & Beverage Manager som tillsammans med koncernledningen och ledningen på Kungsberget utvecklar restaurangverksamheten och helhetsupplevelsen kring mat och dryck.

Branäsgruppen äger och driver 6 skidanläggningar och är Sveriges största privatägda skidkoncern. Kungsberget är den näst största anläggningen i koncernen med 2500 bäddar, 22 backar och 13 liftar. Under vintersäsong växer anläggningens arbetsstyrka till 230 medarbetare och under årsbasis 25 åretruntanställda.

Mat och dryckesavdelningen omsätter ca 13 miljoner under 4 månader. Totalt har vi 835 sittplatser fördelat på våra 5 enheter som består av Á la carte restaurang, café, lunchrestauranger, bar och pizzeria. Under säsong serverar vi 4500 á la carte tallrikar, 14 000 kanelbullar och 27 000 personer gästar vår lunchbuffé.

Rollen som F&B Manager

Den vi söker innehar en mångårig erfarenhet inom restaurangbranschen, passion för mat och värdskap samt insikten över att leda en större skara medarbetare. Du kommer ansvara för driften av 5 enheter och till din hjälp har du en köksmästare (på säsong) och en ledningsgrupp som du ingår i på anläggningen. Du arbetar tätt med koncernens Mat & Dryck chef och sätter tillsammans korta och långsiktiga mål och riktlinjer för anläggningen gällande F&B. Du rapporterar till Platschefen för Kungsberget.

Bakgrund

  • Flera års erfarenhet av ledande befattning med resultatansvar
  • Erfarenhet av restaurangdrift med stora volymer
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • Innehar förmågan och erfarenheten av att kunna se helhetsupplevelsen/helikopterperspektivet

Tjänsten innefattar ansvar för:

  • Menyplanering och konceptutveckling tillsammans med köksmästaren och Koncernledningen
  • Personalansvar inom avdelning samt leda och coacha
  • Delaktighet i rekrytering tillsammans med HR-avdelningen
  • Kvalitetssäkra restaurangupplevelsen
  • Budgetansvar, schemaläggning, inventering och uppföljning av nyckeltal
  • Samarbeta med andra anläggningar kring menyarbete

Vi har höga ambitioner att utveckla mat och dryckesupplevelsen och har en spännande tid framför oss då Kungsberget växer i både storlek och gästantal. Vi jobbar aktivt med miljöfrågor och att jobba med bra råvaror och engångsmaterial som gynnar miljön. Varje dag är årets viktigaste dag för att ge den bästa möjliga upplevelsen för våra gäster. Vill du vara en viktig del av den utvecklingen och vår resa framåt?

Detta är en tillsvidare tjänst på 100% och vi önskar tillsätta tjänsten runt september månad.

Vi ser fram emot att träffa dig för en personlig intervju. Sista ansökningsdatum är den 26 juli. Sänd ditt personliga brev och cv via jobba@kungsberget.se. Skriv: ”F&B manager” i ämnesrutan.

Önskar du ytterligare information kring tjänsten hör av dig till personalchef Karin Modin Svärd 054-132601 eller koncernens affärsområdeschef Wisam Salim 054-2033905.

Välkommen med din ansökan