Vinter Sommar
Ledkarta
Öppettider
Boka
Brand logo
Äventyr för hela familjen i Kungsberget! Här hittar du cykelleder för hela familjen, allt från nybörjaren till den mer erfarne. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring och fler natursköna cross country-leder.
Se ledkartan

Cykla i Kungsberget

Med Kungs8:an tar du dig enkelt upp på toppen som, med sina 200 fallhöjdsmeter, erbjuder flera familjevänliga flowleder nedför berget. I Velodromen och Kungsleden får du en härlig väg ner tillbaka till Kungs8:an, där du antingen kan ta en paus eller åka liften upp igen för att njuta av ytterligare en tur på cykeln. Om du istället är sugen på cross country-cykling i den storslagna naturen finns det flera leder som tar dig ut på skogsvägarna runt berget.

Klicka här för mer info och priser

Padel i naturskön miljö

Utmana familj och vänner i sporten som kan spelas av alla. Banan ligger centralt, med kort avstånd till Kungs8:an, restaurangen och cykellederna – en perfekt placering när familjen vill testa på olika saker. Padelbanan är belyst och tillgänglig för bokning från tidig morgon till sen kväll.

Volleyboll & SUP

Sommarsport

Dra ihop familjen eller kompisgänget och utmana varandra i beachvolley! I området kring Kungs8:an ligger vår volleybollplan, en sommarsport som andas härliga sommarkvällar i gott sällskap.

Njut av stillheten på vattnet

Ett måste att testa på, njut av stillheten och den förtrollande känslan att glida fram på vattnet. Läs mer och kontakta Gästrike-SUP på deras Facebook eller på mejl gastrikesup@gmail.com

Ånglok, golfbanor och fiske

Jädraås – Tallås Järnväg

Upplev en tidsresa till tidigt 1900 med ett tidstypiskt ånglok. Mer information hittar du här.

Golfbanor i Högbo och Hofors

Upplev golf med service och kvalité, inom ett kort avstånd hittar du både Högbo Golfklubb och Hofors GK

Fiske för alla

I närheten av Kungsberget finns det fiske som passar för alla, såväl sportfiskare som barnfamiljer och för dig som är rörelsehindrad. Fiskekort kan du köpa digitalt via ifiske.se och barn under 14 år fiskar helt gratis i sällskap med en fiskekortsinnehavare.

Köp digitalt fiskekort

 

Mat & dryck

Luta dig tillbaka och njut av lugnet och naturen på Fröken Filipssons uteservering. Öppet för både fika, lunch och middag. Restaurangen hittar du centralt beläget, med närhet till både lift, padelbana och boenden.

Våra boendeområden