Vinter Sommar
Pistkarta
Boka
Brand logo

Din del av Kungsberget

Njut av en egen stuga eller lägenhet nära skidbackarna, eller hyr ut ditt boende till våra gäster. Med våra 250 000 besökare om året och som Sveriges snabbast växande skidort är efterfrågan på hyrt boende ständigt stor.

Har du frågor om stugägande i Kungsberget?
Kontakta stugägarservice på

Äger du redan ett boende i Kungsberget? Klicka på länken här nedanför för att komma till Stugägarportalen.

Inloggning stugägarportalen

Kungshöjden - 24 fjällstugor - 78 å 120 kvm

Nu finns möjlighet till att förvärva en nyproducerad fjällstuga med riktigt bra och högt läge i Kungens By i Kungsberget på Kungshöjden. Bekymmerfritt ägande i en av Sveriges snabbast växande skidorter med ett attraktivt uthyrningsupplägg och fina nettointäkter. Vid Kungshöjden planeras det att byggas 12 fjällstugor om 78 kvm och 8 bäddar samt 12 fjällstugor inkl. loft om 120 kvm och 10 bäddar.

Fjällstugorna har en bra planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning, tre sovrum, två badrum och bastu. I fjällstugorna med loft finns ytterligare ett sovrum , allrum och bra förvaring. I fjällstugorna är det genomgående hög standard inkl. vattenburen golvvärme på hela entréplan. Utanför respektive fjällstuga finns det ett altandäck med härlig vy över Kungsberget samt två skidbodar. Möjlighet till höga hyresintäkter där visningsfjällsstugan, Prinshöjden nr 8, hade drygt 187 000 kr i nettointäkter under vintersäsong 20/21. Se mer nedan under dokument och länkar.

Under de sista fem vintersäsongerna ökade Kungsberget mest av alla skidorter i Sverige. Under sommaren 2021 har Kungsberget också startat upp sommarsatsningen för att bli en ännu mer attraktivare året runt ort. Sommarsatsningen består bland annat av downhill cykling, stigcykling, vandring, padel, fiske m.m. Kungsberget är också Stockholm och Mälardalens närmaste skidort vilken skapar en väldig stor kundgrupp av barnfamiljer inom 2 timmars bilresa. Trenden inom Skidsverige är att fler och fler är intresserad av att boka weekends istället för hela veckor vilket också är positivt för Kungsberget med tanke på läget intill hela Mälardalen/Stockholm och därmed kort restid.

Läs mer

KONTAKT Kungshöjden

Mäklare Gustav Björkman:
070-840 00 31
gustav.bjorkman@fastighetsbyran.se

Extra kontakt, Julia Hedberg
070-657 40 14
julia.hedberg@fastighetsbyran.se

BRF Backgläntan - 40 lägenheter - 56 å 77 kvm

Välkommen hem till Backgläntan.

Här uppför Svenska Fjällhem tio fyrbostadshus med totalt 40 lägenheter på 56 respektive 77 kvm i bostadsrättsform. Precis vid liften och med den skyddade skogen som granne.

De landskapsanpassade hustyperna har en kreativ arkitektur som tar för sig utan att ta över. När du blickar upp mot berget från dalen möts du av de rödpigmenterade husen, som med sin karaktäristiska liggande träpanel, spännande trapphus och inbjudande takterrasser hälsar dig välkommen hem till Backgläntan.

Kreativ arkitektur, hotellkänsla och gemensam takterrass. Backgläntan i Kungsberget är inte för alla. Det är arkitektritade lägenheter i två plan för dig som vill ha det där lilla extra när det kommer till kvalitet och design. Här bor du i direkt anslutning till nybyggd skidbacke och lift, nära till all service och ändå med ett rogivande lugn runt knuten. För oavsett om du njuter av berget på lagg, bräda eller två hjul så kommer du älska att komma hem till Backgläntan, bastun och eftersnacket på den gemensamma takterrassen med mäktig utsikt över Mälardalens närmaste skidort.

Läs mer

KONTAKT BRF Backgläntan

Mäklare Gustav Björkman:
070-840 00 31
gustav.bjorkman@fastighetsbyran.se

Extra kontakt, Julia Hedberg
070-657 40 14
julia.hedberg@fastighetsbyran.se