Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Din del av Kungsberget

Under de sista fem vintersäsongerna har Kungsberget ökat mest procentuellt av alla skidorter i Sverige. Vintersäsongen 21/22 ökade Kungsberget med hela 41% vad gäller bokade gästnätter jämfört med föregående år. Många barnfamiljer i Stockholm/Mälardalen(ca. 2 timmars bilresa) har Kungsberget som ”sin” skidort där många uppskattar att åka upp flera weekends under en vinter och inte bara under högsäsongen vid lovveckor. Under sommaren 2021 startade Kungsberget upp sommarsatsningen för att bli en ännu mer attraktivare året runt ort. Sommarsatsningen består bland annat av downhillcykling, stigcykling, vandring, padel, fiske m.m.

Har du frågor om att köpa boende?
Kontakta mäklare Gustav Björkman på gustav.bjorkman@fastighetsbyran.se
070-840 00 31

Har du frågor om stugägande?
Kontakta stugägarservice på agarservice@kungsberget.se
054-13 26 37

Äger du redan ett boende i Kungsberget? Klicka på länken här nedanför för att komma till Stugägarportalen.

Inloggning stugägarportalen

Kungshöjden & Prinshöjden– Fjällstugor om 78 & 120 kvm

Vid Kungshöjden(byggår 2022/2023) och Prinshöjden(byggår 2020/2021) finns  fjällstugor med riktigt bra och högt läge i  Kungsberget. Bekymmerfritt ägande i en av Sveriges snabbast växande skidorter med ett attraktivt uthyrningsupplägg och fina nettointäkter. Vid Kungshöjden/Prinshöjden finns det fjällstugor om 78 kvm och 8 bäddar samt fjällstugor inkl. loft om 120 kvm och 10 bäddar. Möjlighet till höga hyresintäkter där flera fjällstugor har hyresintäkter mellan 150 000 – 200 000 kr per år. Fjällstugor om 78 kvm. Fjällstugorna har en bra planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning, tre sovrum, två badrum och bastu. I fjällstugorna är det genomgående hög standard inkl. vattenburen golvvärme på hela entréplan. Utanför respektive fjällstuga finns det ett altandäck med härlig vy över Kungsberget samt två skidbodar. Fjällstugor om 120 kvm. Fjällstugorna har en bra planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning, tre sovrum, två badrum och bastu. På loftet finns ytterligare ett sovrum, allrum och bra förvaring. I fjällstugorna är det genomgående hög standard inkl. vattenburen golvvärme på hela entréplan. Utanför respektive fjällstuga finns det ett altandäck med härlig vy över Kungsberget.

PARKERING
Intill fjällstugan finns parkeringar som används av de boende och hyresgäster.
FÖRRÅD
Vid entrén finns ett ägarskidförråd och ett gästskidförråd.

www.kungshojden.se

Kungshöjden 78, 120 kvm

Kungshöjden 1, 78kvm, färdigbyggd

BRF Backgläntan 1. 56 & 77 kvm

Backgläntan – Boende med sociala utrymmen och bastu
Här bor du bekvämt i ski in-out läge vid ny skidbacke och lift i närhet till all service. Lägenheterna på 56 och 77 kvm har två sovrum (4-6 bäddar) respektive tre sovrum (8-10 bäddar) med platsbyggd förvaring. Lägenheterna har golvvärme, bastu, rymlig entré med tilltagen förvaring och tillgång till egen altan eller takterrass. På nedre plan har man egen utgång till altan från köket och på övre plan finns takterrass en trappa upp. Uthyrning av liknande lägenheter tidigare år har inbringat 70-110(6 bäddars) respektive 100-150(8-10 bäddars) tusen kronor per år i intäkter vilket till stor del kan finansiera ditt ägande och din semester. Kreativ arkitektur, hotellkänsla och gemensam takterrass. Backgläntan i Kungsberget är inte för alla. Det är arkitektritade lägenheter i två plan för dig som vill ha det där lilla extra när det kommer till kvalitet och design. www.backgläntan.se

Här bor du i direkt anslutning till nybyggd skidbacke och lift, nära till all service och ändå med ett rogivande lugn runt knuten. För oavsett om du njuter av berget på lagg, bräda eller två hjul så kommer du älska att komma hem till Backgläntan, bastun och eftersnacket på den altanen eller takterrassen med mäktig utsikt över Mälardalens närmaste skidort.

PARKERING

Intill lägenheterna finns parkeringar som används av de boende och hyresgäster.

FÖRRÅD

Till varje lägenhet finns ett ägarskidförråd och gemensamma hyresgästförråd.

Backgläntan nr 17, 77 kvm, entréplan

Backgläntan nr 28, 56 kvm, övre plan

Backgläntan nr 29, 77 kvm, entréplan

Backgläntan nr 34, 77 kvm, övre plan

Backgläntan nr 38, 77 kvm, övre plan

Å-Hus A-I, 56 & 85 kvm

Å-hus lägenheterna – Byggår 2012-2016 De attraktiva Å-Hus lägenheterna med ett perfekt fritt läge nere i dalen vid liftar och skidbackar. Det finns åtta lägenheter i varje huskropp där fördelningen är fyra lägenheter om 56 kvm(6 bäddar) samt fyra gavellägenheter om 85 kvm(10 bäddar). Lägenheter om 56 kvm med 6 bäddar. Lägenheter om 56 kvm har en bra planlösning där det finns totalt 6 bäddar i två sovrum samt två extra bäddar i en bäddsoffa. I de mindre lägenheterna finns även duschrum med bastu, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till balkong. Lägenheter om 85 kvm med 10+2 bäddars. Fyra gavellägenheter per huskropp om 85 kvm med bra planlösning där det finns totalt 10 bäddar i fyra sovrum samt två extra bäddar i en bäddsoffa. I de större lägenheterna finns även duschrum med bastu, duschrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till balkong. Till varje lägenhet ingår ett ägarskidförråd, ett gästskidförråd och en parkeringsplats.

Å-Hus C08, 85 kvm, övre plan

Å-hus E04, 85 kvm, entréplan

Å-hus E06, 56 kvm, övre plan

Å-hus F03, 56 kvm, entréplan

Å-Hus G05, 85 kvm, övre plan

Å-Hus G08, 85 kvm, övre plan

Å-hus I04, 85 kvm, entréplan

Å-hus I08, 85 kvm, övre plan

Skogsbrovägen 20 A&B

I expansiva och familjevänliga Kungsberget finns nu en unik möjlighet att förvärva ett nyproducerat friköpt parhus om två plan och 92+15 kvm. Från parhusets altan och balkong är det vy över Kungsbergets. Här bestämmer du själv om du vill låta Kungsberget hyra ut ditt parhus med fina hyresintäkter eller om du vill disponera över parhuset själv. Liknande boenden(storlek och antal bäddar) i Kungsberget har hyresintäkter om ca. 120 000 – 150 000 kr per vinter. Juridisk person godkänns som ägare.

Det moderna parhuset i två plan har en bra planlösning, genomgående golvvärme på båda planen och möjlighet till 8-12 bäddar beroende på möblering i de tre sovrummen och allrummet.  I parhuset finns ett helkaklat duschrum med bastu, två sovrum på entréplan och ett sovrum på övre plan, ett allrum på övre plan där möjlighet finns till extra bäddar, kök med matplats och möjlighet till soffgrupp samt utgång till altan och balkong i söderläge. Stora fönster skapar ett bra ljusinflöde i parhuset.

Skogsbrovägen 20 A&B

BRF Terrassen, 49 kvm

BRF Terrassen 1-2 Bekymmerfritt ägande i en av Sveriges snabbast växande skidorter med ett attraktivt uthyrningsupplägg och fina nettointäkter. Vid barnvänliga BRF Terrassen 1-2 finns sammanlagt 40 lägenheter varav 24 lägenheter är under byggnation. Det är många skidgäster i Kungsberget som bokar boende på Terrassen och trivs med området och därmed brukar det vara bra hyresintäkter. De nyproducerade lägenheterna har en bra planlösning där det finns totalt 6 bäddar samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Via hallen finns ingång till ett duschrum och balkong finns i anslutning till vardagsrummet.

BRF Terrassen 1, byggår 2021, 16 lägenheter

BRF Terrassen 2, byggår 2022/2023, 24 lägenheter

PARKERING

Intill lägenheterna finns parkeringar som används av de boende och hyresgäster.

FÖRRÅD

Till varje lägenhet finns två skidförråd som ligger i anslutning till respektive lägenhet. Ett skidförråd för skidgäster och ett för ägare.

Terrassen #3, 74 kvm, 2-plansparhus

Terrassen #25, 49 kvm, entréplan

Terrassen #28, 49 kvm, övre plan

Terrassen #34, 49 kvm, övre plan

Terrassen #35, 49 kvm, entréplan

Terrassen #45, 49 kvm, entréplan

Terrassen #49, 49 kvm, entréplan

Terrassen #55, 49 kvm, entréplan

Terrassen #63, 49 kvm, entréplan

BRF Panorama, 57 kvm

BRF Panorama är ett nytt område med 15 hus med totalt 30 lägenheter mitt i Kungsbergets östra skidområde Kungens By. Ett område med ny skidbacke och lift och lägenheterna har panoramafönster ut mot skidbacken med härlig vy. Här bor du nära ny skidbacke med ski-in/ski-out, nära cykelleder och ett unikt läge med skogen som närmaste granne. I områden kommer gemensam bastubyggnad och grillplats upprättas med utrymme för gemensam samvaro. Lägenheterna är av genomgående hög standard som kännetecknas av stora panorama fönster i vardagsrum och kök. Lägenheterna har en bra planlösning med två sovrum med möjlighet till 6 bäddar, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt helkaklat duschrum. Lägenheterna på övre plan har braskamin och 3,3 m högt i tak vid panorama fönstren. Givetvis en uteplats eller balkong beroende på om det är entréplan eller övre plan.

PARKERING

Parkering till varje lägenhet med elstolpe för elbil till självkostnadspris.

FÖRRÅD

Till varje lägenhet hör ett skidförråd.

Panorama 2, 57 kvm, övre plan

Panorama 9, 57 kvm, entréplan

Panorama 14, 57 kvm, övre plan

Panorama 24, 57 kvm, övre plan

Panorama 25, 57 kvm, entréplan

Panorama 27, 57 kvm, ENTRÉPLAN

Panorama 30, 57 kvm, övre plan

Verandan 52 & 77 kvm

Vid Verandan precis vid barnbacken finns både bostadsrätter- och ägarlägenheter. På gavlarna i varje huskropp finns 8+2 bäddars lägenheter om 77 kvm och lägenheterna mitt i varje huskropp är 6+2 bäddars lägenheter om 52 kvm. Verandan i Kungsberget byggdes under 2010-2013. Verandan om 52 kvm, 6+2 bäddars. Lägenheterna  har en bra planlösning där det finns totalt 6+2 bäddar och ett duschrum med bastu. Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkong i direkt söderläge.

Verandan om 77 kvm, 8+2 bäddars. Lägenheterna om 77 kvm har en bra planlösning där det finns totalt 8+2 bäddar i tre sovrum samt två duschrum varav ett duschrum har bastu. Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till balkong.

PARKERING

Till varje lägenhet ingår en parkeringsplats.

FÖRRÅD

Intill varje lägenhet finns ett ägarskidförråd och ett skidförråd för hyresgäster.

Verandan E3, 52 kvm, entréplan

BRF Ski Apartments, 46 kvm

Vid BRF Ski Apartments 1-3 finns tre bostadsrättsföreningar med sammanlagt 64 lägenheter. Kungsbergets Ski Apartments har ett riktigt bra och högt läge i Kungsberget med fin vy mellan Kungens kurva och nya Prinsbacken. Bekymmerfritt ägande i en av Sveriges snabbast växande skidorter med ett attraktivt uthyrningsupplägg och fina nettointäkter. Lägenheterna har en bra planlösning där det finns totalt 6 bäddar i två sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning samt duschrum. Från vardagsrum är det utgång till balkong/uteplats.

BRF Ski Apartments 1, byggår 2020, 16 lägenheter

BRF Ski Apartments 2, byggår 2021, 20 lägenheter

BRF Ski Apartments 3, byggår 2022, 28 lägenheter

PARKERING

Intill lägenheterna finns parkeringar som används av de boende och hyresgäster.

FÖRRÅD Till varje lägenhet finns ett skidförråd som ligger i anslutning till lägenheten.

SA #23B, 46 kvm, Övre plan

SA #23C, 46 kvm, Övre plan

SA #25C, 46 kvm, övre plan

SA #29D, 46 kvm, Entréplan

SA #31A, 46 kvm, entréplan

SA #31C, 46 kvm, övre plan

SA #35A, 46 kvm, entréplan

SA #35B, 46 kvm, övre plan

SA #45A, 46 kvm, entréplan

SA #47D, 46 kvm, entréplan

Hyllan A-E

Bekymmerfritt ägande på Hyllan i Kungsberget som är en av Sveriges snabbast växande skidorter med ett attraktivt uthyrningsupplägg och fina nettointäkter. Lägenheterna vid Hyllan har ett av de bästa lägena i Kungsberget med fin vy över skidbackar och ner mot Ski Lodge. Lägenheterna har ett bra ski-in/ski-out läge och har även riktigt bra och stabila nettointäkter. Det finns fyra elbilsladdare vid Hyllan.

Lägenheterna har ett fantastiskt läge med fin vy från uteplats/balkong. Lägenheterna har en bra planlösning där det finns 4-6 bäddar i två sovrum. Lägenheterna innehåller ett fullt utrustat kök som ansluter direkt till ett stort vardagsrum med stora fönsterpartier. Lägenheterna är utrustad med bastu och tillhörande dusch. Toalett, tvättmaskin och torkskåp finner du i ett separat utrymme direkt till höger i hallen. Till varje lägenhet ingår förråd för förvaring av skidor, pulkor m.m. Parkering finns i direkt anslutning till boendet samt kabel-TV/bredband i lägenheten.

Hyllan A05, 56 kvm, övre plan

Hyllan B05, 56 kvm, övre plan

Hyllan C04, 56 kvm, övre plan