Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Kul på snö

  • 9 attraktioner på snö
  • För hela familjen
  • Upptäck en ny sak varje dag

I Kungsberget hittar du allt som behövs för en fantastisk upplevelse på skidor för hela familjen. Ta chansen att bli snabbast på speedski, visa upp dina trick i parken eller lek med Mario och hans vänner i Nintendo Land.

Nintendo Land

Den mest magiska delen i hela Kungsberget. Ta Skidskoleliften upp och ta direkt till vänster när du kliver av. Här börjar Nintendo Land, en härlig skogsbana fylld med kända figurer från Nintendos Mario-spel, som kvällstid blir upplyst med fantastiska färger – en upplevelse för hela familjen.

Björnbuseland

Vårt uppskattade familjeområde med både djur och figurer samt olika typer av banor som de små kan lära sig svänga i. Här vill vi inspirera de allra minsta till att ha kul på snö och när energin behöver fyllas på har ni alla våra lunchrestauranger precis i anslutning till området.

Björnbusepark

Perfekt placerad i barnens favoritområde Björnbuseland. Här finns enklare rollers, mindre hopp och annat som gör stunden på skidor till lekfull och rolig.

Airbag

Airbag är vår klassiska hoppkudde, placerad i botten av parken, här kan du avsluta ditt parkåk med att träna in nya, svårare, tricks.

Snow park & Södra parken

En samlingsplats för dig som gillar att hoppa och leka på skidor eller bräda! Här har vi samlat tre linjer med olika svårighetsgrad för att både nybörjare och erfarna ska kunna åka tillsammans. Parken är dessutom belyst och ligger nära västliftarna vilket ger chans till många timmar av träning.

Södra parken kommer tillbaka. Den uppskattade åkupplevelsen utformas mer som en naturpark utan tydliga linjer men med möjlighet till riktigt rolig och kreativ åkning.

Puckelpist

Vågar du prova på en riktig puckelpist? En attraktion för den erfarna skidåkaren, puckelpisten hittar du i Kopparbacken.

Selftimer

Vem åker snabbast i familjen? Ta chansen och tävla mot både dig själv och familjemedlemmarna. Vår snabba och bekväma sittlift, Kungs8:an, tar hela familjen smidigt till toppen. Vill ni inte åka röd eller svart backe ner går det lika bra att använda sig av Skidskoleliften och skråa över till banan.

STIGA Snowracerland

En helt egen snowracerbacke för både liten och stor. STIGAS snowracerland ligger bredvid Björnbuseland och är ett mysigt stopp för hela familjen. Precis bredvid ligger skiduthyrningen där ni kan hyra snowracers om ni inte har med egen och alldeles i närheten finns det grillmöjligheter för en mysig utelunch eller middag.

Hectorparken

Vår andra park för barn och nybörjare. I den blå nedre delen av Sara Hector-backen hittar du lättare hopp att öva på  eller bara för att ha extra kul på snö. Parken går lätt att nå via Västliftarna och när du blivit tillräckligt säker ligger den stora parken på andra sidan liften.