Vinter Sommar
Ledkarta
Boka
Brand logo

Nyheter i Kungsberget

Med en succésommar bakom oss siktar vi ännu högre i år med ett flertal nyheter.

Cykelintro

  • I år har vi den stora glädjen att presentera vårt cykelintro. Kursen är på 90 min och passar dig som är nyfiken nybörjare med en önskan om att med kontroll och säkerhet njuta av våra härliga leder utför berget. Läs mer här

Kungsleden uppdaterad

  • För att förbättra flowet har Kungsleden fått en helt ny start och ett nytt slut. Förändringen binder ihop ledens helhet och gör att den bjuder på rolig åkning hela vägen från toppen ner till dalen.

Helt ny hoppled – Flipper (13)

  • Från toppen, i nära anslutning till liften Kungs8:an, börjar en led som vi tror kommer bli mångas favorit. Det är en helt ny hoppled med riktigt skönt flyt och byggd med flera valmöjligheter för att passa både nybörjaren och den mer erfarna cyklisten. Första etappen är klar till premiären och sedan kommer vi fortsätta bygga på den under sommaren.

Ny grön led – Slalombanan (4)

  • Ta en avstickare från populära Kungsleden till den nya gröna leden Slalombanan. Precis som namnet antyder kommer den vara unik och ha en blinkning mot vintersporten. Här kommer du nämligen kunna utmana dina vänner i cykelslalom, snabbast tid vinner! Slalombanan kommer även passa perfekt för dig som vill träna på teknik i tightare kurvor..

Ny röd led – Skogsfrun (14)

  • Velodromen blev en av våra mest populära leder förra sommaren och med Skogsfrun kommer nu ett perfekt komplement. Skogsfrun blir en röd singeltrack med lite mer fokus mot smalare stigcykling och mer hinder.

Uppgradering av svarta leder

  • Även våra svarta leder Slash och NM-banan har fått nya starter för att förbättra helhetsupplevelsen i lederna. Dessutom har Slash fått en förlängning efter hoppartiet från förra året och går nu att åka hela vägen ner till uteserveringen.

Ny teknikbana

  • Självklart har vi även en nyhet för de mindre åkarna. Björnbuseleden kommer att få en ny teknikbana, rolig både för nybörjare och som uppvärmning.

 

Vänd telefonen för att visa kartan