Vinter Sommar
Ledkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Sommarens nyheter i Kungsberget 2023

Till sommaren 2023 finns flera spännande nyheter på plats och här nedanför får du ett litet smakprov på vad som väntar när du kommer hit.

Björnbusarnas Naturstig – spännande och lärorik vandringsled

  • Intill Terrassen kommer du i år att hitta en kortare vandringsled som bjuder på mer än bara frisk luft och motion. Här kan hela familjen ta en vandringstur tillsammans runt ån, samtidigt som barnen kan lära sig om djur och natur. Med flera stationer blir det en spännande upptäcktsfärd och en perfekt aktivitet att varva cyklingen med.

Ny teknikbana – perfekt start på cykeläventyret

  • Ännu en fantastisk nyhet för barnen! Vi bygger en helt ny teknikbana – fylld av flera olika hinder, gupp och terrängvågor – bredvid vår populära pumptrack. Här kan de yngsta utvecklas på cykelsadeln på ett säkert och roligt sätt innan de ger sig ut i cykellederna.

Kungsleden byggs om – ännu roligare cykling

  • Den längsta leden från toppen blir nu ännu bättre i år, med ännu roligare och mer familjevänlig åkning. Vi finslipar och bygger om för att du enklare ska kunna anpassa farten efter din egen nivå och få mer flow i åkningen.

Hoppleden Flipper blir helt klar

  • Vår populära hoppled Flipper – en av förra årets stora nyheter – färdigställs i år och för första gången kan vi öppna upp hela leden. Den var magisk redan förra säsongen, men blir ännu bättre i år!

Liftkortsautomater även på sommaren

  • Vi tar med oss vinterns nyhet även på sommaren! Köp ditt liftkort på ladda.kungsberget.se och hämta ut i någon av våra liftkortsautomater eller köp direkt på plats. Du hittar automater där du både kan köpa och hämta liftkort vid cykeluthyrningen och utanför Ski Lodge. Vid området Verandan finns det en automat där du kan hämta förbokade liftkort.