Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Info till boendegäst

Här hittar du nyttig information till dig som är boendegäst hos oss i Kungsberget. Har du ytterligare frågor kan du hitta svaret i vår FAQ eller kontakta oss via samma sida.
Till FAQ

Linneset

Om ni inte bokade linneset innan ankomst kan ni göra det på plats för 145kr/set. Ring till 054-13 26 00 för att boka. 

Vid avresa lämnar ni lakanen i en hög innanför dörren när ni åker. 

Utcheckning 

Utcheckning ska ske senast kl 11, om inget annat står i bokningsbekräftelsen. Lämna nyckelkorten i boendet alternativt i anvisad box vid ert boendes incheckningsplats. Har ni digitalt lås behöver ni inte göra något annat än att checka ut via utcheckning-smset och låsa dörren. 

Servicepunkter 

Har något i boendet gått sönder eller saknar ni något, kontakta oss på 054-13 26 00. Det mesta finns att låna i våra servicepunkter. 

Hitta närmaste servicepunkt

Boenden med digital incheckning

Du som har bokat ett boende med digital incheckning kan åka direkt till boendet när det är dags att checka in. Du öppnar dörren genom att knappa in ett # följt av den 10-siffriga kod du har fått via SMS. Låset lyser grönt när dörren är upplåst. Under resterande del din vistelse räcker det att öppna och låsa dörren med de 5 sista siffrorna i SMS:et. För att låsa stänger du dörren, knappar in den 5-siffriga koden och lyfter upp handtaget. Kontrollera att det är låst genom att trycka ner handtaget.

Sandning och skottning

Vid respektive boende ansvarar gäst själv för skottning.Upplever ni att det är dåligt plogat på vägar och parkering kan ni kontakta oss på 054-13 26 00. Behövs det sandas har vi sandlådor utställda i anläggningen för att underlätta. 

Hitta närmaste sandlåda

Parkering

Bokar ni ett boende via oss ingår alltid minst en parkeringsplats vid boendet. Vi har även en större allmän parkeringsplats i anslutning till skiduthyrningen. 

Ladda elbil

I Kungsberget erbjuder vi enkel laddning med EVcore-appen eller ChargeNod för dig med elbil. Det finns 24 stycken elbilsladdare utplacerade på fyra olika ställen i anläggningen. Fyra stycken sitter vid Kungslodgen, fyra stycken vid Ski Lodge och sen har vi två utanför skiduthyrningen och hela 14 laddstationer i bortre delen av huvudparkeringen. Laddningen betalas via app. 

Observera att det är förbjudet att ladda elbilar via eluttag/motorvärmaruttag då det kan orsaka överbelastning och elbrand. All laddning ska ske via laddstolpar. Bryter man mot förbudet får man en varning som följs upp med böter på 5000kr om det händer igen. 

Områdeskod för EVcore-appen, stora parkeringen: 1805 (16st laddare)

Områdeskod för EVcore-appen, Ski Lodge: 1807  (6st laddare)

Områdeskod för ChargeNode-appen, Kungslodgen: 1808 (4st laddare)

Liftkort och skidutrustning

Har ni förbokat liftkort och skidutrustning och valt utkörning står skidorna i skidförrådet. Liftkorten hämtar ni i samma incheckningsbod som nycklarna. Har ni valt att hämta utrustning och/eller liftkort i skiduthyrningen får ni ett sms när det är klart. 

Vid utcheckning kan ni lämna hyrd utrustning i skidförrådet vid ert bokade boende alternativt lämna tillbaka i skiduthyrningen. 

Boka utrustning här

Boka eller ladda liftkort här

Städning 

Städar ni boende själva vid avresa ska Lilla städhjälpen följas. Trasor, rengöringsmedel, dammsugare och mopp finns i städskåpet i respektive boende. Är ni missnöjda med städningen vid ankomst ring 054-13 26 00 för att göra en felanmälan så kommer vi och åtgärdar. Felanmälan måste inkomma till oss senast 11.00 dagen efter ankomst. 

Önskar ni boka avresestäd ska det göras senast 2 dagar före avresa, på tel 054-13 26 00. Det är möjligt att använda RUT-avdrag, uppge då ditt personnummer. Vi reserverar oss för att slutstäd kan vara fullbokat. Om du har beställt slutstädning ska sopor vara tömda och disken ren (det går bra att lämna diskmaskinen igång).  

Rutiner vid maginfluensa

Skulle ni drabbas av sjukdom under er vistelse i Kungsberget, såsom magsjuka, kontakta oss för att få hjälp att hämta hyrda lakan, låna en tvättmaskin eller liknande. Håll oss gärna informerade om ni drabbas av magsjuka, så att vi kan ta extra hänsyn till detta, och sanera om ni bokat städ via oss. 

Skidförråd 

Har ni bokat skidutrustning med utkörning körs de ut till boendets skidförråd. Nyckel till skidförrådet finns i hallen, oftast på en krok vid klädhängaren alternativt i skåp eller motsvarande.

Produkter med utkörning

Har ni bokat linneset, matpåsar, ved eller skidutrustning med utkörning körs detta ut under er ankomstdag.Vårt mål är att ni ska ha er leverans senast kl 18.

Wifi 

Har ert bokade boende wifi ska lösenord finnas i anslutning till routern, antingen på routern eller uppsatt på väggen. Kungsberget har inte möjlighet att ge support för routrar som inte fungerar. 

På Ski Lodge och Kungslodgen ingår wifi. 

Bastuavdelning – För gäster på Ski Lodge och Kungslodgen

På första plan i Ski Lodge finns en gemensam bastuavdelning för gäster boende på Ski Lodge och Kungslodgen. Vintertid är bastun varm kl 17.00-21.00.  Använd ditt nyckelkort för att komma in.

Gym  – För gäster på Ski Lodge och Kungslodgen

Gäster på Ski Lodge och Kungslodge har även tillgång till gym. Använd ditt nyckelkort för att ta dig in.  

Kamin 

Ryker det in eller har ni svårt att få fyr i kaminen kontrollera så köksfläkten är avstängd och testa att ställa ett fönster på glänt. 

Har boendet etanolkamin hittar ni instruktioner här.