Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Hyr skidor - det bekväma valet

  • Boka gratis utkörning och få dina skidor levererade direkt till stugan!
Välkommen till Kungsbergets skiduthyrning. Vi har allt för att din semester ska vara så smidig som möjligt. Skiduthyrningen hittar du centralt placerad vid den stora parkeringen och i närheten av vår stora sittlift Kungs8:an. Här erbjuder vi, förutom fullservad skidutrustning, snowracers, skidkläder och goggles.

Så här går det till

När du bokar utrustning hos oss gör du det alltid via hemsidan, därför är det alltid bäst att förboka när man sitter hemma där man har tid att mäta och väga. Det finns ingen möjlighet att boka på plats i skiduthyrningen.

Efter att du har bokat får du två sms till mobilnumret du uppgav. Ett som bekräftar din bokning och ett när din utrustning är klar att hämtas.Gå till båsnumret som står i sms:et och testa så din utrustning passar, behöver du hjälp på plats finns det självklart personal tillgänglig. Eftersom allt redan är betalat är det bara ta med sig skidorna till stugan när allt sitter perfekt. Vi erbjuder även gratis utkörning som du kan läsa om längre ner på sidan.

Till bokningen

Prislista 24/25 - Uppdateras närmare säsongen.

Kompletta paket 3 timmar 1 dag 2 dagar 3 dagar 4 dagar 5 dagar 6–8 dagar
Nybörjare, alpina skidor Vuxen
7-17 år
0-6 år**
Medel skidor/twintip/ snowboard Vuxen
7-17 år
0-6 år**
Avancerad, skidor/snowboard (endast vuxen) Vuxen
7-17 år
Längdskidor Vuxen
7-17 år
Multihyra – Byt utrustning fritt under hyrperioden Vuxen
7-17 år
0-6 år**

** Hjälm ingår för barn 0-6 år.

Enstaka artiklar 3 timmar 1 dag 2 dagar 3 dagar 4 dagar 5 dagar 6–8 dagar
Nybörjare, skidor Vuxen
7-17 år
0-6 år**
Medel, skidor/twintip/snowboard Vuxen
7-17 år
0-6 år**
Avancerad, skidor/snowboard (endast vuxen) Vuxen
7-17 år
Längdskidor Vuxen
7-17 år
Pjäxor / längdpjäxor / boots Vuxen
7-17 år
0-6 år**
Pjäxor Avancerad Vuxen
Stavar/hjälm/handledsskydd
Ryggskydd
Skidglasögon Alpint
Hyrkläder alpint ställ, jacka + byxa
Hyrkläder del, jacka eller byxa
XC / Running – Barnvagn (ca1-4 år)
STIGA Snowracer
STIGA Pulka
Skidstrumpa – Köpa
Skidglasögon – Köpa Junior/vuxen
Trygghetspaket

Trygghetspaket

Trygghetspaket skyddar mot onödiga utgifter ifall hyrd utrustning skulle bli stulen eller om olyckan skulle vara framme. Täcker inte skador på utrustning vid tydliga tecken på ovarsam hantering som tex: repor uppkomna vid åkning utanför markerad nedfart eller på parkering. Självrisk vid stöld, stålkantsbrott eller bruten skida kostar 300 kr.

Gratis utkörning och hämtning

Förbokar du ett av våra kompletta paket i minst två dagar så bjuder vi på utkörning till ditt boende. Utkörning sker endast på torsdagar och söndagar.

Gratis utkörning och hämtning

Bokar du skidutrustning i minst 2 dagar bjuder vi på gratis utkörning och hämtning av din utrustning. Mer skidåkning för pengarna helt enkelt! När det är dags att åka hem kan du välja att lämna kvar utrustningen i boendet eller åka några åk innan du lämnar tillbaka allt i skiduthyrningen. Redan bokat boende? Klicka här för att lägga till utrustning på ert boende.

Om ni har egna pjäxor med er, och beställer utkörning måste ni gå förbi skiduthyrningen för att få skidorna inställda då alla pjäxor har olika yttermått.


Utkörningar av utrustning sker endast på ankomstdagar. Stopptiden för bokning av utkörning sker två dagar innan ankomst.

Sportshop

I vår sportshop hittar du det mesta för en lyckad skidsemester. Med hjälp av våra experter hittar du rätt funktionskläder och skyddsutrustning för just dig. Letar du efter ett snyggt skidställ eller ett varmt underställ? Kom in så hjälper vi dig! I sortimentet hittar du kända kvalitetsmärken.

Våra öppettider

Bättre glid? Besök vår skidverkstad

Skicket på din utrustning spelar stor roll för din upplevelse i backen. Är det längesedan du gav dina skidor service så kommer du garanterat få en ny upplevelse. Kom in i skiduthyrningen så hjälper vi dig med vilken typ av service dina skidor behöver!

Priser och tjänster

Barnvänlig skidsemester

Spara packutrymme i bilen och hyr din barnvagn hos oss. Anpassad för snö och terräng är Thule Chariot Cross en perfekt vagn för fjällmiljö. Läs mer om modellen här.

Är ni ute efter ett bra skidpaket för barnen rekommenderar vi Björnbusarnas växapaket.

Läs mer om paketet här