Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Få ut mer av skidåkningen och ha kul tillsammans i backen.

I Kungsbergets skidskola har vi glädjen till skidåkning som bas i vår undervisning. Utifrån det anpassar vi lektionerna efter våra gästers ålder och tidigare erfarenheter av skidåkning. Det viktigaste för oss är att du lämnar skidskolan med glädje för skidåkning.

Välj rätt nivå

Innan du anmäler ditt barn till skidskolan, tänk noga efter vad som är rätt grupp. Välj inte en för svår, utan fundera på vad ditt barn kan och är bekväm med så att nivån stämmer överens med ditt barns förkunskaper. Se på kartan över skidskolans samlingsplatser så att ni är säkra på vart ni ska möta upp.

Bra att tänka på

Förbered barnet

Det är bra om barnet ätit och gått på toaletten innan skidskolan börjar.  Var ute i god tid så barnen är lugna till skidskolan börjar, det tar alltid längre tid än man tror att komma ut i backen. Se på kartan över skidskolans samlingsplatser så att ni är säkra på vart ni ska möta upp. Tänk också på att klä barnen så att de inte fryser och att någon form av energiintag strax innan lektionen kan vara till stor fördel för orken och viljan.

Våga lämna

Att kika på barnets träning tycker många är kul, men att låta bli kan vara klokt. Att våga lämna barnet i skidskolan själv, om du inte har barn med särskilda behov, är ofta mycket värdefullt. Det brukar göra det lättare för barnet att fokusera på vad skidläraren förmedlar, och stärker relationen dem emellan.

Skidskolans samlingsplatser

Vid Björnbuseland.

Klicka här för att se karta

Introduktionsutbildning för skidlärare

Ta chansen att jobba extra som skidlärare i Kungsberget!

Vi genomför nu en introduktionsutbildning vid tre tillfällen med start 18 december som ger dig verktyg och metoder för att självständigt leda grupper upp till nybörjarnivå, med fokus på barn upp till 9 år.

Utbildningen ger förståelse för hur det fungerar att vara ledare i skidskolan och vilka krav som ställs på dig som åkare och ledare. Även viss åkfärdighet övas.

Efter genomförd utbildning kan du jobba som barnskidlärare på nybörjarnivå.

För mer information

Kontakta Sabina Svahn, arbetsledare Kungsbergets skidskola

072-050 25 71

sabina.svahn@kungsberget.se