Cykelleder för hela familjen

Sommar i Kungsberget

Äventyr för hela familjen i Kungsberget! Nu i sommar satsar vi stort på cykelleder och en helt egen padelbana. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring och fler natursköna cross country-leder.Vi har öppet hela sommaren och liftarna till cykellederna är öppna varje dag 1 juli – 1 augusti och fredag till söndag mellan 6 augusti och 5 september. Välkommen!
Vill du veta mer? Signa upp på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook
Se sommarens öppettider

Cykla i Kungsberget

Cyklingen, med både flow- och cross country-leder, blir hjärtat av sommarsatsningen i Kungsberget. Med Kungs8:an tar du dig enkelt upp på toppen som, med sina 200 fallhöjdsmeter, erbjuder flera familjevänliga flowleder nedför berget. I Kungens kurva och Rundturen får du en härlig väg ner tillbaka till Kungs8:an, där du antingen kan ta en paus eller åka liften upp igen för att njuta av ytterligare en tur på cykeln. Om du istället är sugen på cross country-cykling i den storslagna naturen kan du ta en flowled ner på södra sidan av berget, där du hittar allt från kortare till längre leder genom både öppna landskap och skogspartier. Oavsett vad du väljer, bjuder cyklingen i Kungsberget på den perfekta mixen av natur och äventyr.

Liftarnas öppettider

1 juli – 1 augusti, 10.00 – 16.00 varje dag

6 augusti – 5 september, 10.00 – 16.00 fredag till söndag

Se skiss på våra cykelleder

Padel i naturskön miljö

Succésporten som kan spelas av alla. I sommar blir det möjligt att testa på och utmana familj och vänner i denna oerhört populära bollsport. Banan ligger centralt, med lagom avstånd till Kungs8:an och cykellederna – en perfekt placering när familjen vill testa på olika saker. Padelbanan är belyst och tillgänglig för bokning från tidig morgon till sen kväll.

Vandring och fiske

Runt omkring Kungsberget finns flera naturreserverat som, förutom att erbjuda goda möjligheter för fiske, dessutom passar utmärkt för vandring och utflykter.

Mat & dryck

Låt oss ta hand om maten i sommar. I nära anslutning till toppen av Kungs8:an ligger Toppengrillen, där kommer vi, i bästa solläge, erbjuda lättare lunch och fika. Luta dig tillbaka och njut av lugnet och naturen innan du fortsätter din resa nedför berget. Utöver Toppengrillen kommer även mysiga Fröken Filipssons hålla öppet för både lunch och middag. Restaurangen hittar du centralt beläget, med närhet till både lift, padelbana och boenden.

Mysigt och modernt boende

I Kungsberget bor du modernt och bekvämt, antingen i nybyggda stugor på Prinshöjden eller i våra lägenheter i Ski Lodge och Kungslodgen. Lägenheterna har allt du behöver för en avkopplande semester och finns i utföranden som passar både den stora och lilla familjen.

Ta tillvara på vårt sommarerbjudande – Boka 5 nätter under vår barmarksperiod och erhåll 20% rabatt på ditt boende. Rabatten är endast tillgänglig genom telefonbokning, ring 054-13 26 00 så hjälper vi dig.

Våra boendeområden