Skapa sommarminnen i Kungsberget

Sommar i Kungsberget

Äventyr för hela familjen i Kungsberget! Här hittar du cykelleder för hela familjen, allt från nybörjaren till den mer erfarne, dessutom har vi en helt ny, belyst, padelbana. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring och fler natursköna cross country-leder.Vi har öppet hela sommaren och liftarna till cykellederna är öppna varje dag 1 juli – 1 augusti och fredag till söndag mellan 6 augusti och 5 september. Välkommen!
Vill du veta mer? Signa upp på vårt nyhetsbrev, följ oss på Facebook och häng med på vår blogg
Se sommarens öppettider

Se ledkartan

Boka cykel

Cykla i Kungsberget

Med Kungs8:an tar du dig enkelt upp på toppen som, med sina 200 fallhöjdsmeter, erbjuder flera familjevänliga flowleder nedför berget. I Kungens kurva och Rundturen får du en härlig väg ner tillbaka till Kungs8:an, där du antingen kan ta en paus eller åka liften upp igen för att njuta av ytterligare en tur på cykeln. Om du istället är sugen på cross country-cykling i den storslagna naturen finns det flera leder som tar dig ut på skogsvägarna runt berget.

Liftarnas öppettider

1 juli – 1 augusti, 10.00 – 16.00 varje dag

6 augusti – 5 september, 10.00 – 16.00 fredag till söndag

Klicka här för mer info och priser

Padel i naturskön miljö

Succésporten som kan spelas av alla. Utmana familj och vänner i denna oerhört populära bollsport. Banan ligger centralt, med lagom avstånd till Kungs8:an, restaurangen och cykellederna – en perfekt placering när familjen vill testa på olika saker. Padelbanan är belyst och tillgänglig för bokning från tidig morgon till sen kväll.

Volleyboll & SUP

Sommarsport

Dra ihop familjen eller kompisgänget och utmana varandra i volleyboll! I området kring Kungs8:an bygger vi en volleyboll-plan, en sommarsport som andas härliga sommarkvällar i gott sällskap.

Njut av stillheten på vattnet

Ett måste att testa på, njut av stillheten och den förtrollande känslan att glida fram på vattnet. Läs mer och kontakta Gästrike-SUP på deras Facebook eller på mejl gastrikesup@gmail.com

Ånglok, golfbanor och fiske

Jädraås – Tallås Järnväg

Upplev en tidsresa till tidigt 1900 med ett tidstypiskt ånglok. Avgår varje söndag och mer information hittar du här.

Golfbanor i Högbo och Hofors

Upplev golf med service och kvalité, inom ett kort avstånd hittar du både Högbo Golfklubb och Hofors GK

Fiske för alla

I närheten av Kungsberget finns det fiske som passar för alla, såväl sportfiskare som barnfamiljer och för dig som är rörelsehindrad. Fiskekort kan du köpa digitalt via ifiske.se och barn under 14 år fiskar helt gratis i sällskap med en fiskekortsinnehavare.

Köp digitalt fiskekort

 

Mat & dryck

Låt oss ta hand om maten i sommar. I nära anslutning till toppen av Kungs8:an ligger Toppengrillen, där kommer vi, i bästa solläge, erbjuda lättare lunch och fika. Luta dig tillbaka och njut av lugnet och naturen innan du fortsätter din resa nedför berget. Utöver Toppengrillen kommer även mysiga Fröken Filipssons hålla öppet för både lunch och middag. Restaurangen hittar du centralt beläget, med närhet till både lift, padelbana och boenden.

Mysigt och modernt boende

I Kungsberget bor du modernt och bekvämt, antingen i nybyggda stugor på Prinshöjden eller i våra lägenheter i Ski Lodge och Kungslodgen. Lägenheterna har allt du behöver för en avkopplande semester och finns i utföranden som passar både den stora och lilla familjen.

Ta tillvara på vårt sommarerbjudande – Boka 5 nätter under vår barmarksperiod och erhåll 20% rabatt på ditt boende. Rabatten är endast tillgänglig genom telefonbokning, ring 054-13 26 00 så hjälper vi dig.

Våra boendeområden