Vinter Sommar
Ledkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Padel

Tänk dig att spela padel i sommarsolen med Kungsberget som bakgrund, efter att ni avslutat matchen är det bara en kort promenad till Fröken Filipssons uteservering – en perfekt nedvarvning på en härlig dag.
Boka padeltid här

Det här är padel

En blandning mellan tennis och squash. Så skulle man kunna beskriva succésporten padel som är en av Sveriges snabbast växande sporter. Att sporten fullkomligt har exploderat i popularitet är förmodligen mycket tack vare att det är så lätt att lära sig och att det går att ha kul på alla olika nivåer. Padel spelas dessutom i dubbel och är därmed en fantastisk aktivitet att göra tillsammans med vänner.

Om banan

Padelbanan är belägen precis vid Kungs8:an, med bekvämt promenadavstånd från uthyrningen, flera boenden och restaurangen Fröken Filipssons. Banan är byggd enligt padel-standard och är utrustad med belysning för att vara spelbar så många timmar som möjligt under dagen.

Utrustning – vi har allt du behöver

För att spela behövs ett varsitt padelracket och en padelboll, vilket i stort sett är exakt som en tennisboll fast lite mjukare. Om du inte har egen utrustning kan du köpa och hyra det hos oss när anläggningen är öppen.

Regler - så spelar du

Padel spelas vanligtvis i dubbel, det vill säga två personer i varje lag. Reglerna är ganska lätta att lära sig och allt som oftast kan man ha riktigt roligt tillsammans redan första gången man spelar.

En boll startar alltid med en serve där den som servar står bakom servelinjen, studsar bollen i marken för att sedan slå bollen under midjehöjd över nät diagonalt i motståndarens serveruta. Om serven går i glasväggen efter marken är den godkänd, men om den går i gallret räknas den bollen som ute. Man har två servar på sig. När spelet väl är igång får bollen studsa max en gång i marken innan du slår över nät, men den får även studsa i gallret och glasväggarna, så länge den studsar i marken först. Glasväggarna på din egen sida kan du dessutom använda som hjälp för att få över bollen till motståndarens sida. Poängräkningen är samma som i tennis, det vill säga 15-0, 30-0, 40-0 o.s.v. Bäst av 3 set gäller.