Winter Summer
Piste map
Opening hours
Book
Brand logo

News 24/25

Ett urval av nyheter

  • Ny lift i Björnbuseland
  • Skidmärken
  • Hectorbanan

Winter news in Kungsberget

Några av årets nyheter är här! Flera nyheter fylls på löpande under hösten.

Ny lift i Björnbuseland

Nu kan barn och nybörjare upptäcka skidglädjen i vår nya lift som gå hela vägen från botten av Björnbuseland till toppen av backen. I samband med den nya liften breddar vi även åkytan för att skapa mer utrymme för skidglädje! På vägen ner kan du på ett pedagogiskt sätt åka mellan de olika föremålen som är utplacerade i backen och high-fiva med de mjuka djuren!

Hectorparken blir Hectorbanan – en ny skidupplevelse för våra gäster!
Där Hectorparken tidigare låg bygger vi nu Hectorbanan som är en rolig och utmanande upplevelse för den som vill testa sina färdigheter på ett lekfullt sätt. Banan är utrustad med slalomkäpp och figurer som gör åkningen både underhållande och lärorik. Här finns möjlighet att utveckla sina skidkunskaper samtidigt som man har kul och inspireras av en av Sveriges främsta skidåkare – Sara Hector!

Samla skidmärken och bli en riktig Kungsberget-mästare!

Den här säsongen introducerar vi spännande skidmärken i Kungsberget – ett perfekt sätt att göra skidåkningen ännu roligare för barnen samtidigt som de samlar färgglada armband. Genom att testa olika banor och utmaningar kan de utveckla sina färdigheter och visa upp sina framsteg!

Välj mellan fyra olika märken i varierande svårighetsgrader, som enkelt kan köpas i vår shop:

  • Grön: Busåkare – Passar perfekt för små åkare! Ta dig an en bana i Björnbuseland och samla ditt gröna armband.
  • Blå: Fartkung – Är du snabb i backen? Utmana dig själv i Speedski och bli belönad med det blå armbandet som Fartkung.
  • Röd: Slopeproffs – Visa din stil i Funslopen och bevisa att du är ett äkta slopeproffs genom att erövra det röda armbandet.
  • Svart: Parkmästare – Känsla för tricks? Ta dig an stora parken och skaffa det svarta armbandet för att bli en riktig Parkmästare.

Utöver skidmärken kan barnen även testa på våra roliga utmaningar som Kungsbergscupen och STIGA Snowracerutmaning. Sätt mål att samla alla armband och bli en Kungsbergs-legend!

Vi förbättrar åkupplevelsen i Rundturen och bygger ut snösystemet i Nintendo Land
Rundturen blir nu ännu behagligare att åka då de smalaste partierna breddas och svängarna byggs om för att skapa ett bättre flyt i åkningen. I Nintendo Land bygger vi ut snösystement för att skapa ännu bättre förutsättningar för att kunna hålla en hög kvalité i backen under hela säsongen.

Vi skapar ett bättre flödet inne i skiduthyrningen

Nu blir det ännu enklare och trevligare att hyra skidor hos oss! Vi genomför en renovering och ommöblering för att förbättra flödet och göra processen snabbare för våra gäster. Som en del av uppgraderingen installerar vi nya båsfack och inför ett smidigt nummerlappssystem.

 

Book your visit to Kungsberget here


 

Our residential areas