Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Vårt ansvar för miljön

Hållbarhet är en naturlig del av oss, vårt företag och vår affärsidé.

I vårt hållbarhetsarbete arbetar vi med vår inverkan på hela vår miljö.

Redan 2001 gick Branäsgruppen över till fossilfri el från förnybara källor. Sedan dess har vi tagit många steg framåt men vi ser det som en kontinuerlig resa och letar alltid efter nästa spännande steg.

Branäsgruppen

Inom Branäsgruppen har vi alltid ett hållbarhetsperspektiv när vi utformat och utvecklat våra anläggningar. Det hela började med expansionen i Branäs där vi insåg vikten av boenden som ligger ski in – ski out. Att inte använda bilen på semestern är inte bara avslappnande och  ekonomiskt utan även hållbart.
Tankesättet med alla servicefunktioner på gång/skidavstånd har vi sedan tagit med oss hit till Kungsberget.
Genom vår storlek kan vi göra satsningar som inte hade varit ekonomiskt hållbara på våra mindre anläggningar.

Den här säsongen satsar vi stort inom hela koncernen på att bli mer miljövänliga. Vi har idag majoriteten av våra möten via digitala mötesplatser och använder endast  flyg när inga andra alternativ finns. Hela gruppen har givetvis kollektivavtal och vi har nolltolerans mot mobbing och diskriminering.

Kungsberget

Den första liften uppför berget byggdes 1954, men entusiaster ska ha åkt skidor nedför Kungsberget långt innan dess. Kungsberget samägdes under lång tid av Gävle och Sandvikens kommun för att sedan ägas helt av Sandvikens kommun. 2004 var det Branäskoncernen som förvärvade anläggningen. I Kungsberget står barnfamiljer i centrum och detta innebär för oss, även ett tänk om framtiden och miljön. Därför åker du skidor i en anläggning som värms upp av berg- och fjärrvärme, som pistas med HVO-diesel och som serverar kaffe och mejeriprodukter som är både fairtrade och ekologiska.

Kungsberget tillhör Branäsgruppen, Sveriges största privatägda skidanläggningsföretag. I gruppen ingår Kungsberget och Branäs.