Kul på snö

  • 11 attraktioner på snö
  • För hela familjen
  • Upptäck en ny sak varje dag

I Kungsberget hittar du allt som behövs för en upplevelse på skidor. Det finns flera aktiviteter runtom berget som passar hela familjen, ta chansen att bli snabbast i familjen på speedski, visa upp dina trick i parken eller lek med Mario och hans vänner i Nintendo Land.

Längst ner på sidan hittar du pistkartan så ni kan leta upp alla äventyr, välkommen till att ha kul på snö i Kungsberget!

Big Air Bag

Till vänster om Västliftarna, hittar ni vår Big Air Bag. En stor mjuk kudde som ger både barn och vuxna möjligheten att prova hopp och olika typer av trick som inte vågas göra på snön.


klicka för större bild

Big Air Bag Landing

Till vänster om Skidskoleliften och slutet av Restaurangbacken, hittar ni vår Big Air Bag Landing – en nyhet sedan vintern 2020. En stor mjuk kudde som ger både barn och vuxna möjligheten att prova hopp och olika typer av trick som inte vågas göra på snön. Till skillnad från en vanlig Big Air Bag är den här mer avancerad och ger en mer verklighetstrogen upplevelse.


klicka för större bild

Nintendo Land

Den mest magiska delen i hela Kungsberget. Ta Skidskoleliften upp och ta direkt till vänster när du kliver här. Här börjar Nintendo Land, en härlig skogsbana fylld med kända figurer från Nintendos Mario-spel som kvällstid blir upplyst med fantastiska färger – en upplevelse för hela familjen.


klicka för större bild

Selftimer

Vem åker snabbast i familjen? Ta chansen att tävla mot både dig själv och familjemedlemmarna. Vår snabba och bekväma sittlift, Kungs8:an, tar hela familjen smidigt till toppen. Vill ni inte åka röd eller svart backe ner går det lika bra att använda sig av Skidskoleliften och skråa över till banan.


klicka för större bild

Björnbuseland

Våra uppskattade familjeområden. Här hittar ni djur och figurer och olika typer av banor som de små kan lära sig svänga i. Här vill vi inspirera de allra minsta till att ha kul på snö och när energin behöver fyllas på har ni alla våra lunchrestauranger precis i anslutning till området.


klicka för större bild (Björnbuseland byn)

Park

När du tränat klart i Big Air Bag Landing så är det dags att bege sig till parken! Vi har två stycken parker, en som ligger i Familjebacken där du hittar hopp, rails och boxar för de mer avancerade åkarna och vid Nedförsbacken, mitt i anläggningen, hittar du en häftig park som passar hela familjen.


klicka för större bild

Skicross

På sydsidan av berget hittar ni nästa tävling för familjen! Skicross-banan! Vem hinner först ner? vem åker snyggast? Sydliftarna ligger belägna precis bredvid banan så det finns chans för snabb revansch!


klicka för större bild

Björnbusecup

En rolig äventyrsbana för de mindre eller nybörjaren! Åk slalom ner för en bana och få ett fint pris när du kommit i mål! Björnbusecupen hittar ni i Skidskolebacken, mitt i anläggningen.


klicka för större bild (Nummer 7 visar Skidskolebacken)

Puckelpist

Vågar du prova på en riktig puckelpist? En attraktion för den erfarna skidåkaren, puckelpisten hittar du i Kopparbacken.


klicka för större bild

Rollers

Utspridda över berget hittar du roliga rollers (kullar). Perfekta när den minsta vill testa något spännande men även kittlande för en 6-åring när fantasin och viljan att utforska en vanlig backe smyger sig på.


Använd gärna vår pistkarta för att hitta alla äventyr. Är man nybörjare så är det bäst att börja i Björnbuselanden och sedan testa på Nintendoland, selftimer och skicross när man blivit lite tryggare på skidorna.

Vänd telefonen för att visa kartan