Vinter Sommar
Pistkarta
Boka
Brand logo

Kul på snö

  • 11 attraktioner på snö
  • För hela familjen
  • Upptäck en ny sak varje dag

I Kungsberget hittar du allt som behövs för en fantastisk upplevelse på skidor för hela familjen. Ta chansen att bli snabbast på speedski, visa upp dina trick i parken eller lek med Mario och hans vänner i Nintendo Land.

Vänd telefonen för att visa kartan

1. Nintendo Land

Den mest magiska delen i hela Kungsberget. Ta Skidskoleliften upp och ta direkt till vänster när du kliver av. Här börjar Nintendo Land, en härlig skogsbana fylld med kända figurer från Nintendos Mario-spel, som kvällstid blir upplyst med fantastiska färger – en upplevelse för hela familjen.

2. Björnbuseland

Vårt uppskattade familjeområde med både djur och figurer samt olika typer av banor som de små kan lära sig svänga i. Här vill vi inspirera de allra minsta till att ha kul på snö och när energin behöver fyllas på har ni alla våra lunchrestauranger precis i anslutning till området. Nytt för i år är att du hittar Björnbuseparken längst upp i backen, ett perfekt ställe för att börja utmana sina åkkunskaper.

3. Big Jump 

I slutet av vår röda linje i Västra Parken hittar ni vår Big Jump. En stor mjuk kudde som ger både barn och vuxna möjligheten att prova hopp och olika typer av trick som inte vågas göra på snön.

4. Västra parken

En samlingsplats för alla parkälskare! Här har vi samlat tre linjer med olika svårighetsgrad för att både nybörjare och erfarna ska kunna åka tillsammans. Parken är dessutom belyst vilket ger chans till många timmar av träning.

5. Södra Parken

Nytt för i år! Välkommen till en unik park där det ena åket aldrig är det andra likt. Här finns inga traditionella linjer, istället åker du fritt mellan olika features med ett skönt flow och sätter din prägel på tricksen.

6. Skicross

På sydsidan av berget hittar ni nästa tävling för familjen, Skicrossbanan! Vem hinner först ner? Vem åker snyggast? Sydliftarna ligger belägna precis bredvid banan så det finns chans för snabb revansch.

7. Puckelpist

Vågar du prova på en riktig puckelpist? En attraktion för den erfarna skidåkaren, puckelpisten hittar du i Kopparbacken.

8. Selftimer

Vem åker snabbast i familjen? Ta chansen och tävla mot både dig själv och familjemedlemmarna. Vår snabba och bekväma sittlift, Kungs8:an, tar hela familjen smidigt till toppen. Vill ni inte åka röd eller svart backe ner går det lika bra att använda sig av Skidskoleliften och skråa över till banan.

9. Big Air Bag Landing

I slutet av Mittbacken hittar ni vår Big Air Bag Landing. En stor mjuk kudde som ger en ännu mer verklighetstrogen upplevelse för både barn och vuxna. Till skillnad från en vanlig hoppkudde är den här mer avancerad och kan jämföras med ett vanligt parkhopp fast säkrare.